onsdag 20 september 2023

Återbrukade blomkvistar


Jag har kopierat mönstret från den virkade västen jag såg i Örnsköldsvik förra hösten (jag skrev om det här).  Jag funderar på vad man helst skulle vilja använda mönstret till. Här är ett första försök, en liten virkad väska, den är 18x18 cm, lagom att ha mobiltelefonen i när man inte har fickor på kläderna. Funderar på om den behöver fodras. Jag brukar fodra mina virkade påsar och väskor. Sedan ska jag söka en lämplig axelrem.

Nedan min bild av den virkade västen.

En spännande sak som hänt sedan förra hösten är att jag upptäckt att det finns en till väst! Den finns i Småland och kan ses på Digitalt museum här.  Den har också röda blomkvistar på mörk botten, det är likt men inte samma blommönster. Virkvarven går uppifrån och ned på den västen medan de ligger horisontellt på den jag såg i Övik. Snittet på de två västarna är inte detsamma, man ser det tydligt på kragen.

Intressant att det finns två plagg som ändå är så liknande! Finns det en gemensam förlaga eller inspiration någonstans? Och... Finns det ytterligare kanske någon liknande väst liggande gömd i  tex en hembygdsgård eller på vinden någonstans i det här landet?...
1 kommentar: