onsdag 28 september 2011

Höstfärger Nu har jag nyss skrivit att jag inte har någon favoritfärg, och för att riktigt poängtera det så visar jag här hur man kan få in alla färger samtidigt i ett och samma plagg! 
Det här är en tredje variant av mitt experimenterande med flerfärgat garn, det som jag sysselsatte mig med i våras. Båtrattarna och det. Här har jag förenklat varje enskild blomma, men gjort efter samma princip som båtrattarna och stjärnorna. Garnet heter Stella och råkade vara så här färgglatt - jag tycker det passar bra ihop med höstlöven.

Det blåste rätt bra när jag tog bilden!Har  hört om en konstnär som virkar: Andrea Zittel. Hon ställer ut just nu på Galleri 3 i Stockholm, inte så mycket virkat tror jag utan mest annat. Men på sin hemsida har hon bilder av virkade klänningar som hon kallar uniformer. Jag tycker om de enkla och stilrena. (De zikzakmönstrade däremot får mig tyvärr att tänka på mormorsklänningar.)


11 kommentarer:

disa sa...

Så fint! =)

Åsa sa...

Mycket fint! Jag håller med dig, jag har heller ingen egentlig favoritfärg... eller någon favoritmaträtt heller för den delen.
Är hemma och är sjuk just nu och ömsom virkar på de vita handledsvärmarna, ömsom på överkastet och ömsom vilar.

Anonym sa...

Läckert!
hälsningar virkpia

R´s sa...

Så glad man blir när man ser din sjal! Jag ser mina favoritfärger iallafall : )

Anelma handarbetar sa...

Häftiga färger gör en häftig sjal!

Kram

Anonym sa...

Superfina färger och sjalen är ju bara helt underbar!

Eva sa...

Fin sjal som lyser upp i denna regniga höst.

Åsa sa...

En sjal med själ, helt enkelt!

Anonym sa...

Idag verkar jag kunna skriva kommentarer, gårdagens försvann ut i cyberrymden och ligger väl i nån omloppsbana runt jorden! Så fin den blev och vilka härliga färger! Hoppas få se den på juntan som blir i det rosa huset!
Miastickar

nattugglan sa...

få se om det går att kommentera nu, för jag ser att det står nattugglan "där nere"..jättefin sjal!! O de rätta höstfärgerna oxå.

Lia sa...

hey, this one has lovely colours!