måndag 26 september 2011

Pappershögar och garntrassel

 
Jag har inte slutat virka.
 
Tvärtom växer högarna av provlappar och idé-anteckningar. Medan jag lägger ner min fritid på bonsaierna (det har varit mycket nu på sista tiden) eller rättare sagt på bonsaisällskapet faktiskt, föreningen vi har - så ligger mina virkidéer liksom i ide och väntar på att få komma ut! Jag vet inte i vilken ända jag ska börja, eller när jag ska göra det, men jag tänker på det hela tiden - vilket ger upphov till nya idéer som måste provas. Som antecknas i en hast på en liten lapp eller i min särskilda idébok (alltid i handväskan) - och som kanske inte är så lätt att tolka när jag senare läser den...

Av någon anledning poppar de gärna upp när jag kör bil, idéerna. Jag kör ju ganska otrafikerade vägar till och från jobbet varje dag, så hjärnan kanske slappnar av på nåt sätt. (Försöker se till så den inte slappnar av helt och hållet dock, det vore väl ödesdigert...!) Det vanligaste är att jag kört ungefär fem kilometer när idén kommer som en blixt från klar himmel. Då måste jag stanna och skriva ner det som jag kom på, för senare provning. Så virkar jag kanske några dagar senare en liten provlapp och tänker "det här skulle passa bra som mönster till en tröja" eller "bra mönster till en sjal" eller liknande. Men steget därpå, det kommer jag aldrig  till, jag gör ju inte en hel tröja för varje idé som poppar upp, det kan man ju liksom inte. I stället växer den här högen i mitt arbetsrum.
Jag ser fram emot att sätta mig ner nån dag och gräva och sortera och kanske genomföra nåt projekt på riktigt.6 kommentarer:

Anonym sa...

Har ocskå funderat över när jag ska hinna allt! Har börjat köpa trisslotter, de säger ju på reklamen att plötsligt händer det........men de säger inte vilken dag det händer.....
Miastickar

R´s sa...

Provlappar är nog lite som skriverier... plötsligt ur det man tycker verkar lite nonsens, växer något fint fram. Jag har också alltid en anteckningsbok med mig : ) Ser fram emot dina framtida alster..

disa sa...

ha ha, det ser ut ungefär som hemma hos mig, med den skillnaden att jag verkligen börjar på de flesta projekten jag kommer på istället för att göra provlappar. Fast det senaste året HAR jag gjort lite provlappar i stället i vart fall.....=)

Anonym sa...

Har också en liten bok med idéer - mycket bra att ha! Roligt med provlappar, de blir så mycket fint av dem när man sätter ihop dem. Ska bli spännande att se dina saker igen när du kommer igång!

Gunilla sa...

Häftigt med en idebok ....skulle kanske skaffa sej en sån för det är ofta man glömmer det man kommit på Det gäller att då åker i god tid då så du hinner att stanna ...../Kram

Pixi sa...

Vad mysigt det ser ut när kreativitens lampa lyser för fullt !! Härligt =)