tisdag 4 oktober 2011

Med inspiration från andra


Det som man visar på nätet får man vara beredd på att andra kopierar/tar intryck/låter sig inspireras av! Det är ju meningen.
Jag såg tex det här korgflätningsmönstret hos R's med bloggen Hellre än bra. Hon har gjort en fin krage av det, för mig blev det två disktrasor.
Något som kallas snurreband har nattugglan gjort. Jag var tvungen att prova... I vänsterkanten syns den knaggliga glesa början, längre åt höger ser det bättre ut, när jag efter en stund kom underfund med (tror jag i alla fall!) hur det skulle vara.
Kan bli någonting i framtiden.


Fiff har gjort äppelfodral. Fantastisk uppfinning! Man kastar ju då och då ett äpple i väskan, och det ligger där och kullrar runt bland diverse hårda saker och blir skadat och ser inte lika aptitligt ut när man till slut tar fram det för att äta. Med ett virkat fodral håller sig äpplet hur fint som helst!

Jag virkade mina äppelfodral i dubbelt bomullsgarn, två stycken med knapp (inte lika snyggt som Fiffs kanske men liknande princip) och sen provade jag att göra ett i den vanliga påsmodellen, som jag älskar att använda till allt möjligt, och det gick det också.När jag ändå var inne på äppelskyddsområdet fortsatte jag med en duk till min fruktskål. Verkar konstigt kanske men har en bra förklaring: den här fina skålen fick jag av en keramiker som jag känner, den hade spruckit som ni ser, så den var "värdelös". Ja den vassa sprickan är förstås inte bra att lägga frukt på. Så i stället för att göra en duk under skålen så har jag gjort en duk att ha inuti skålen, virkad i samma tjocka kvalite som äppelfodralen. Så nu kan jag använda skålen utan fara för frukten!


5 kommentarer:

Eva sa...

Fiffigt med skålen tycker jag så du kan använda den trots att den är trasig.Fint arbetat mönster på skålen, attans att det ska spricka.

R´s sa...

Vad kul att du gillade korgmönstret. Det är precis därför jag bloggar... för att inspirera, likväl som att låta sig inspireras :)

Smålandsstickan sa...

Här har flitens lampa lyst!

Anonym sa...

Ja min sann, flitens lampa lyser nog alltid hos dig! Smart det där med äppelskydden och snöret verkar intressant!
Miastickar

Black Iris sa...

Vilken härlig inspiration du fått. Det där korgflätsmönstret har jag också sparat nu för man vet aldrig när man får lust med nya projekt.
Blogglandia är en härlig inspirationskälla..

Kram Maidi