torsdag 10 november 2011

Bara några till
Kunde inte släppa det här med knapparna, var tvungen att göra några ytterligare modeller. Här har jag gjort en knapp till en väska, eller rättare sagt två. Dvs jag har satt två knappar ovanför varandra så att väskan kan stängas lite mer eller lite mindre beroende vad som passar bäst för tillfället. Väskan är ett äkta återbruk - gjord av en tröja, med ärmarna som axelband. Det som var nederkanten på tröjan är överkanten på väskan. Fodret är en bomullströja som jag också vuxit ur till min stora sorg för mönstret var ju så fint. Men nu har jag den ju kvar i alla fall!


Har haft denna liggande som ett äkta UFO hur länge som helst utan att ha motivation att göra den klar. När jag fick iden med knapparna räckte det som motivation och vips så blev det gjort.
 

Två till knappmodeller till sjalar har jag också fått ihop
- en med ett band och ögla för att samla ihop hela sjalen och en med en duffelknapp bakom för täta halsdukar eller annat som man inte kan trä en hel knapp igenom:
7 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Fantastiskt vilka bra idéer du delar med dig av!

Anonym sa...

Du är ju bara suverän med dina ideer, jättefina praktiska knappar! Mina clover-virknålar är underbara! HAr aldrig provat nån ergonomisk så de är de enda jag provat utom vanliga virknålar.
Miastickar

R´s sa...

Vilken läcker väska du gjort. Nu tittar jag mig lystet omkring för att se om inte jag har någon tröja att "slakta"... Blev verkligen inspirerad!

Anelma handarbetar sa...

Häftig väska med läckra knappar!

Kram Birgit

nattugglan sa...

så fint det blev.. den sista bilden..(sjalen) va ju för fin!!!Att göra väska av en gammal tröja är nog en bra idé!! ha en bra helg..kram

Emilia sa...

Snygga knappar, väska och sjalar!

Gunilla sa...

Wow så mycket fint!!