måndag 28 november 2011

Mera mössa


Snön vi fick förra veckan försvann redan nästa dag, sedan har vi haft töväder och regn och blåst - men inatt kom det lite snö igen! Lika lite som sist faktiskt, bara ett vitt puder på marken. Som florsocker siktat över en kaka.
Nu är inte jag en som absolut måste ha en halvmeter snö för att få julstämning, lite vitt på marken duger egentligen gott! Verkligheten blir vackert grafisk, med alla detaljer intakta - som en tavla av Brueghel eller ett engelskt julkort. För mig är denna lättsnöade vinter lika julig som de tunga drivorna man förväntas önska sig... Kanske är det för att jag upplevt så många gröna jular under min uppväxt, och senare också då jag firat jul hos föräldrarna i södra Sverige.

Nu är jag norrlänning sen cirka tjugo år i alla fall.

Jag har smygmaskat ihop en till mössa, en vit, lite luddigare sort. "Effektränderna" eller vad jag ska kalla det, syns dåligt, men är virkade med stjärnmaskor.

Smygmaskvirknålar råkade jag se hos Ullcentrum. Jag kan konstatera att de ser ut att vara lite rundare i formen än de som jag har här hemma (som jag dissade totalt pga deras vassa former som trasslade in sig i garnet). Kanske fungerar dessa - själv har jag just nu ingen anledning att prova  eftersom jag har min egenhändigt tillverkade. Den är spetsig framåt och trubbig bakåt.Hoppas nu att alla sörlänningar har det bra, för den senaste stormen verkar ha slagit till ordentligt där nere.10 kommentarer:

Emilia sa...

Vilken härlig mössa!

nattugglan sa...

en jättefin mössa...Här är ingen snö heller.. bar mark..kom lite igår men det regna bort imorse..just nu har vi +2..o mörkt som i säcken är det.Jag vill gärna ha 50 cm snö o ca -10.det räcker.ha de bra!

Tinas Garn sa...

Det där med snön känns lite tudelat för egen del! Visst är det julkortsvackert när snön ligger halvmeterdjup och gnistrar i solens strålar osv, men samtidigt måste jag åka tåg till jobbet vareviga dag. Det behövs inte mycket snö förrän förseningarna avlöser varandra. Så ur den aspekten känns varje dag utan snö som storvinst i väderlotteriet. Hur som helst, här på småländska höglandet, snöade det horisontellt i natt i stormbyarna. Ingen snö blev dock liggande kvar, men tåget kom inte i varje fall, pga nedfallet träd över spåret. Det fick bli buss.....
Ha det bra!

Annika GW sa...

En hel tegelvägg på min svärmors hus här i Göteborg blåste bort men allt gick bra och huset står kvar! Vill gärna att snön ska komma men det blir antagligen ingen vit jul.
Jättesöt vintrig mössa! / Annika

Anonym sa...

Mössan ser jättefin ut! JA jag sjunger handväskans lov precis som du! Ses vi på torsdag?
Miastickar

4U2 sa...

Så fin mössa! Jag är på jakt efter mönster där man slipper använda strumpstickor, som den jag hittade på själv och visade i min blogg: bara rundsticka. Vet du ngt mönster, enkelmössa, tveka inte att plita ner i min blogg, om du vill och kan! :)=

Gunilla sa...

Å va den ser skön ut jätte fin/kram

4U2 sa...

Vad snällt av dig att vilja visa men hur göra det praktiskt?

4U2 sa...

sv: vad snällt av dig! Det skall bli riktigt spännande!

Anonym sa...

det var en riktigt fin mössa, jag gillar din egentillverkade virknål mvh sunnasblogg