söndag 29 januari 2012

Stickning och skidåkning


 Härom dagen såg jag en intervju på tv med Cecilia Frode som påstod att hon inte brydde sig om vad det var för väder. "Jag pratar aldrig om vädret" sa hon, som om det var ett för tråkigt samtalsämne för att rymmas i hennes spännande liv.
Så spännande är inte mitt liv utan jag är precis tvärtom: totalt påverkad av vädret. Mår dåligt när det är mörkt och bättre ju ljusare det är omkring mig... Det är länge nu som vi haft både mörkt och mulet, och det har snöat mest varenda dag. Så idag på morgonen sprack det plötsligt upp och blev soligt. Det räckte en stund - och vi hann ut under den stunden på en skidtur, jag och Jägarn tillsammans. Det var helt strålande och självlysande ljust, alla träd helt fantastiska, fulla med snö, och hela världen helt underbar. Men jag hade inte kameran med mig då.

De blå/bruna vantarna är stickade av min mamma, hon som i övrigt förser familjen med stickade sockar - anledningen till att jag ännu inte börjat sticka sockar! Jag hade nött upp vantarna på insidan handen men utsidan var helt intakt och fin, så jag sydde fast en virkad förstärkning och kan nu använda dem ett tag till. Måste visa dessa för jag hade med dem på juntan i torsdags, men stannade där så kort stund att det nästan inte hann bli gjort något alls. Fick också rådet från en oförstående vän att kasta bort dem och sticka nya, men jag är jättenöjd med hur de nu blev med "skoningen" på insidan handen! Den går även upp på tummen, så att hela handgreppet är förstärkt.


Sedan fick jag Jägarn att ta en bild av min eldiga mössa. Jag har "förbättrat" den lite genom att virka på en vit rand utanpå det befintliga mönstret. Tyckte inte riktigt om hur den dubbla vita randen delade mössan i två delar. Så för att binda ihop den övre och nedre delen så gjorde jag en rand som gick upp-ner-upp-ner.
När jag har tittat på den några dagar till kanske jag måste virka på ännu något mer??? Vem vet.


Jägarn for och skidade efter en mård, tillsammans med två andra jägare. Tre mot en - visst var det ojuste? - men mården klarade sig ändå. Jag for på en egen skidtur och trodde jag skulle kunna ta några snygga bilder, men solen hade redan börjat skymmas av molnen. Fotade lite ändå på måfå.

Hela veckan har jag varit på dåligt humör, vet inte om jag kan skylla bara på mörkret, är det kanske extra svåra pms-besvär, eller de där solstormarna som påverkar mig? De där som skulle ge oss norrsken varenda kväll - om det bara var klart nån gång så man kunde se himlen ja... 
Hoppas nu på att den kommande veckan ska kännas bättre.Jag har ägnat mig åt en del stickning på slutet så därför har det inte blivit så mycket virkat. Håller på med en tröja med "vikingaflätor" som jag hämtat inspiration till från boken "Vikingamönster i stickat" av Elsebeth Lavold. (Som jag lånat av Miastickar!)

Dagens naturbilder:PS. Cecilia Frode. Precis när intervjun var klar och kameran skulle stängas av tyckte jag - eller inbillade jag mig - ibland tror jag att jag fantiserade jag ihop denna fantastiska slutreplik - att hon sa till reportern, som om hon trodde att kameran redan var avstängd, "jag har ont i huvudet, det är så dåligt väder idag"!

4 kommentarer:

R´s sa...

Din mössa blir man så glad av, jättefin. Apropå vädret så visst är det solen och ljuset man längtar efter.Frode får tycka vad hon vill ;) .

Mia stickar sa...

Har också haft en dåligthumörvecka, det är nog solstormarna! Oj vilket jobb med flätstickningen, du kan ju inte gjort annat än att sticka, det tar ju en stund med sådant mönster! Ska bli kul att få se den IRL.

Anelma handarbetar sa...

Ååh Vilken härligt glad mössa!

Norrstickan sa...

Så härligt med en skidtur, gillar kortet med vantarna.
Är också otroligt väderpåverkad:)
/Anna