fredag 6 januari 2012

Livet på landet Några bilder från Glesbygden. (Det ligger inte så nära nordpolen som det ser ut.) Här händer mycket. Vi har haft snöstorm så nu skottar vi taken.
Under tiden fick Jägarn göra utryckning till sin fars hus varifrån hemtjänsten ringt och meddelat att det gått en propp.


Norra Skogsägarna (vilket är vi själva om man tänker efter) har gallrat i våran skog. Grannarna beundrar våra pinnhögar. (Klicka på bilden så kanske de syns!)En maskin körde ända in på tomten och alldeles intill min inhägnad - där mina älskade bonsaier står nergrävda. Jag var jättenervös att något skulle hända men det gick bra!
Utsikten förändrades till det bättre!Siri fick besök av en gråhund.
Matte provade clovervirknålen. Kanske blir det en mössa. Virknålen känns jättebra, den är platt "på rätt sätt" så man får ett bra grepp. 

Dessutom har polisen fångat några bovar i en närliggande by och räddat den kidnappade miljonären som de hade inlåst där. Det har jag inga bilder på men dem kan man ju se på andra ställen.7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ja vi bor väl ungeför lika långt från eller nära nordpolen beroende på hur man ser det! :) Här är också snö i massor! Visste väl att du skulle gilla clover-virknålen du beskriver den bra, platt på rätt sätt!
Och bovarna blev fångade, det händer saker även här i glesbygden!

Anelma handarbetar sa...

Det händer mycket hos dig tydligen. Jag vill också ha snö.

Ha de gott. Kram Birgit

disa sa...

Härligt med all snö!! Här är snön åter igen och minusgrader och jag hoppas att detta nu verkligen är början på en riktig vinter, inget mer regn!! Så fint ditt projekt ser ut. =)

Pysselfarmor sa...

snö vill jag ha här nu....vi har bara ett litet snötäcke...men men jag får väl njuta av det när jag åker upp till gården i påsk!

oj oj var det där i närheten bovarna var!

nattugglan sa...

Fina bilder..även från glesbyggden.. hihi..Jag har inte heller så långt till nordpolen..kanske har vi lika långt..?Hörde om polisens "mästerverk" i Tv´n..Jättefina saker du virkar!!! Jag skulle vilja börja virka mormorsrutor nu igen.. men fasen då jag inte vet var jag har lagt det rosa fodralet där ALLA mina virknålar ligger.kanske jag ska ta o köpa en sån där platt sak att virka med.Ni har mera snö än va vi har här. kram...

R´s sa...

Vad mycket spännande som händer runt dina knutar. Din eventuella mössa ser intressant ut :)

Black Iris sa...

Vilket härligt liv du har däruppe på landet. Så fina vinterbilder.
Dina virkade shorts påminner mig om en bikini jag virkade för ca 100 år sen när jag var ung och vacker, men jag tror aldrig jag använde den..:)

Kram Maidi