fredag 3 maj 2013

En hel tulpanbukett!


Tack för alla fina kommentarer om mina tulpanmuddar! 

Här ser ni att det blivit flera par, lite olika.

Jag är hemma med förkylning, har varit hemma från jobbet flera dagar och även gått miste om en syjuntaträff - nu igen, jag blir så trött på det, det får lov att bli lite kurering och förfriskning här nu.
Vädret är soligt och fint idag, men det blåser alldeles för mycket för att man som sjukling skulle våga sig ut... Snöhögarna krymper alltmer, det har gått fort sista veckan så nu kan man beskriva det som att marken är bar, men att det ligger kvar snö som varit hopskottad i högar. Ja och i skogen ligger snön kvar förstås, på skuggiga ställen.Jag tänkte faktiskt lägga ut mönster till muddarna, och håller på och skriver på det.

Jag har använt blandade restgarner till dessa, det behövs inte särskilt mycket per par, varje färdigt par väger ca 35 g.En "restgarnscirkel" som handlar om att använda sina restgarner har jag sett  här- ganska träffande tyckte jag! För visst är det typiskt att fastän man startar ett projekt som går ut på att göra slut på gamla garner, så saknas det ändå något, någon viss färg - så man måste köpa till några nystan för att få ihop det hela!


Tulpanparet längst till höger på bukettbilden är virkat med vanliga fasta maskor och stolpar - i samma garn som de andra - förutom det rosa då, som är olika i alla muddarna. Eftersom det finns så många virkare som ännu inte upptäckt smygmaskvirkningens alla fördelar så tänkte jag göra ett "vanligt" mönster också. Och det gick lika bra! Jag virkade dem fram och tillbaka i bakre maskbågen. De sitter jättebra:Själva blomman hade jag först en hel del problem med att få till - så när jag hade kämpat ett tag kom jag på att leta om någon annan virkat tulpaner. Det är ju gott om virkade blommor i övrigt. Det visade sig att just tulpaner är inte så vanliga bland de virkade blommorna, det finaste exemplet jag hittade är detta, som är väldigt bra som en applikation, men svårt att införliva i mina muddar. Någon annan kanske kan, men annars ska jag som sagt försöka förklara hur jag gjort min version av virkade tulpaner.När det gäller de smygmaskvirkade muddarna så kommer här, i väntan på själva mönstret, en enkel principbeskrivning av det virksätt som jag använt. Lite repetiton alltså, bara för att jag blev så förtjust i det elastiska och snygga resultatet, så jag tycker det är värt att visa:


 När man virkar från rätan: virka smygmaskorna i bakre maskbågenNär man virkar från avigan: virka i främre maskbågenFramsidan blir tät och slät.Baksidan får ett ribbat utseende - och resultatet blir elastiskt!
Ha det gott!
4 kommentarer:

Anonym sa...

Dina tulpanmuddar är bara ljuvliga! Jag jobbade så jag kom inte på juntan föränn vid 21.15 men efter att jag fått fika satt vi alla och handarbetade intensivt så flitens lampa lyste verkligen!
Miastickar

disa sa...

Muddarna är helt otroligt fina!! =)

Anna sa...

Joli bouquet !
Bon weekend.
Anna

Pysselfarmor sa...

ååå sådana tulpaner ska jag ha i rabatterna så låter nog rådjuren bli dem! ;-))

himlarns vad du är duktig med virknålen - helt underbara är dessa muddar!

Ha en skön helg.