torsdag 28 april 2011

Och plötsligt blev det vår


Har firat påsk. Haft mycket solsken, värme och fint väder, haft mamma boende här hemma hos oss, och båda pojkarna, sjungit i kyrkan flera gånger, firat femtiårskalas (Jägarns nu igen, tidigare var det bara födelsedag, nu fest på riktigt). Tranor och svanar och alla småfåglar har kommit hit och sjunger på mornarna så man inte kan sova. Snön smälte bort på ett par dagar och avslöjade en stenlagd gård som tidigare varit vår gräsmatta. Stenarna har alltså följt med snöskopan från den grusade uppfarten till gräsmattan, och detta i en omfattning som ingen av oss varit med om tidigare!!! Jag menar: plocka sten från gräsmattan är vi vana vid på våren, suck och stön, men så ofantligt mycket, nej detta år var värre än nånsin.Så därför är dessa två stolar tomma: för vi har allihop legat på knä på gräsmattan och plockat sten, dag efter dag.

Jag har inte läst bloggar på hela veckan, ska ta igen det en bit i taget framöver!

Helt virkledigt har jag inte haft utan har alltså fått ihop dessa sittunderlag, virkade av ullgarn och tovade i maskin. 100 % ull kunde det ha varit men bara för att jag är som jag är så var jag tvungen att på prov virka in ett par ränder av andra gamla garnstumpar. Bara för att se effekten - jag menar hur bra skulle det fastna ihop? Och det har faktiskt fastnat ihop alldeles tillräckligt bra, vi kan väl säga att det beror på att inget varv är gjort i enbart det "otovbara" garnet utan det är bara en eller två maskor i taget av varje färg och de olika garnen är snodda om varandra hela tiden.


En intressant sak som visade sig, helt otippat, var att de två ganska avlånga bitar som jag gjort, blev efter maskintvättningen så gott som kvadratiska!

Och en kattleksak uppstod (nästan) helt av sig själv då jag knöt ihop avklippta garnändar till en totalt oformlig klump och lät dem också följa med i maskinen. De bruna och röda garnen är alltså av okänd kvalitet, syntetgarn eller superwash-ull, och nu sticker de ut ur den släta bollen som läskiga ben på denna ull-mus!
Har försökt att ta ett kort på katten och leksaken, men det verkar omöjligt. Jag vill ju få både katten och musen att synas... Men alla andra som har katt känner väl igen det där att katter dirigerar man inte så lätt - i stället kommer han som bekant med på bild när man fotar något helt annat!Jag har också virkat ett svart och gult kamerafodral till den nya digitalkameran som jag gav Jägarn med baktanken att jag skulle få ha den här gamla Ica-kameran för mig själv i fortsättningen...
Nu har jag några nya somrigare virkprojekt på gång, hm, vem vet vad det kan bli...

9 kommentarer:

Anelma handarbetar sa...

Visst är det härligt när våren nu är här. Hoppas bara att bakslagen inte blir för hårda.
Ha de gott.
Kram Birgit

Anonym sa...

Hej Mmatilda!
Sittundelagen är riktigt snygga! jag gillar mönstret på dem, ser nästan vävt ut. Kul att det funkade med "otovbara" garner, det är ju bra att veta om man ska tova något där man vill lägga in en rand av något restgarn någon gång. Men jag undrar de "otovbara" garnerna var det någon ull/syntetblandning eller vad var det?
Ha det gott!

Mmatilda sa...

Hej Virkpia! Mina "otovbara" garner är helt enkelt restgarner som sedan länge förlorat all innehållsinformation! De är olika men troligen mest precis som du gissar ull-syntet-blandningar typ sockgarn, kan tom vara någon helt i syntet, men mindre chans för det för jag brukar inte ha så många såna liggande. De blå ränderna i ytterkanten samt den svartgrå är däremot fritidsgarn från sandnes, så de tovar ihop sig perfekt.
Det syns inte på de här bilderna men om jag håller upp lapparna mot ljuset så syns det som en liten hålrand kring de "otoviga" färgerna.

disa sa...

Tack! Så fina sittunderlagen blev!! =)

Fiff sa...

Vilken rolig kattleksak! O snygga dynor :-)

4U2 sa...

Aldrig osysselsatt? :)

Sylke Feldhusen sa...

Sitteunderlagene ble kjempefine, jeg likte godt mønsteret med motivene i forskjellige farger!

Ha en god helg! Klem :)

Carina sa...

Vilka fina sittunderlag. Smart kattleksak ju...de skulle nog jag med kunna tova ihop hihi.
Ja här är det lite vila som gäller och lite göra i stilla mak ett tag.
Önskar dig en trevlig valborg o helg.

disa sa...

Tack så mycket!! =)