söndag 10 april 2011

Tack för all inspiration!
Jag har fått en award av Mia stickar! Tack!


Inspirerande blogg, det låter fint det. Jag började fundera på det där med inspiration och var jag mest får den ifrån. Från folk jag träffar i det dagliga livet, från saker de har på sig (som de antagligen har köpt på ellos), från virkade dukar som ligger på dammiga hyllor hemma hos vårdtagare jag träffar, från bilder i tidningar och snabbt förbipasserande tv-glimtar och filmer, från konsten och naturen... Nej nu blev det väl ändå för pretentiöst här. Från alla fantastiska kreativa bloggar naturligtvis.


Till att börja med så var det ju du Mia som först visade mig att det över huvud taget fanns några bloggar att inspireras av! Jag undrar om det inte var du som tog initiativet och startade våran syjunta en gång i tiden också? Nu pratar jag så där en tjugo år sedan. Rätta mig om du minns hur det var.

Man ska skicka den här awarden vidare till fem andra inspirerande bloggare. Jag borde ju alltså i ärlighetens namn först och främst skicka den tillbaka till Mia stickar - men andra kan ju få lite välförtjänt uppmärksamhet också.


Som en parentes vill jag tala om att jag läser även engelskspråkiga virkbloggar tex crochet me. Läser är kanske i och för sig fel ord - men jag ögnar, snappar upp ett ord här och en bild där. Och det är väl det som är inspiration egentligen.


När det gäller virk-inspiration så skulle jag bland annat vilja skicka awarden till Fiffel och tråd, som har en ständigt positiv inställning. Men eftersom du avstår från awarder så hyllar jag i stället återbruket i största allmänhet med ett tips här nedanför!


Och vem har inspirerat mig när det gäller just virkningen mer än den ofattbart produktiva frualbertsson? Jag letar på din blogg efter den där awardfriskylten men jag tror du har tagit bort den - så vill du ta emot denna award så är du värd det! Tack för att du inte ens övergav mig när jag kallade virkningen för trams senast. (Jag var på mycket dåligt humör just då, vet inte om det lyste igenom bokstäverna litegrann?)


Emilia är värd uppmärksamhet för att hon håller sig till sin personliga stil - pippi på pippi kan man säga!

Hellre än bra - det är en titel som man kan kalla för anspråkslös! Men ändå med en ständigt positiv inställning till hantverket o till livet i övrigt!

Tatianas kreativstickning Här är en som gör helt fantastiska och sagolika skapelser, att se och beundra!

Till sist virkpia - en ny bekantskap som gjort en blogg som är som en hel en uppslagsbok. Fantastiskt jobb!


Nu hoppas jag att jag gjort alla länkar rätt... Och vad ni vill göra med dessa awarder är upp till er.


Och så - som en hyllning till återbruket i största allmänhet vill jag dela med mig av följande återbrukstips - tyvärr inte virkat, bara praktiskt:
Ta ett gammalt utslitet plagg som du har tänkt slänga (och som kanske ändå inte passar att virka matta eller korg av...)Klipp den i delar.Sätt en av lapparna på din swiffermopp och städa med den.När dammet är uppmoppat kastar du bara lappen! Nu behöver du varken köpa några särskilt tillverkade engångslappar att städa med eller tvätta någon smutsig mopp! Du kastar den här med gott samvete.

Vilket tyg som helst duger! Jag har provat allt från tunna utslitna linnen till hårda jeans. Strumpor som fått hål på tån fungerar alldeles utmärkt!


Ha det bra! Heja våren!

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Grattis till awarden!
Till och från fylls min trashylla (När barnen vuxit i ryck, till exempel!)och så töms den sakta igen, när städ- och skrubb-lusten slagit till...har aldrig förstått idén med att köpa luddiga skurtrasor.
Men har jag bara använt dem till lättare städning tvättar jag dem med jeanstvätten och använder dem flera gånger.

R´s sa...

Åhh... nu vet jag inte vilket ben jag ska stå på... jätteglad är bara förnamnet! : ) Tusen tack för fina ord!

Frualbertsson sa...

Men du, tusen tack för de fina orden. Jag blir så full i skratt av din beskrivning "ofattbart produktiva" ja du det var nog mitt i prick! alla säger samma sak... typ "har du inget liv" "gör du inget annat" "hur i allsin dar hinner du" osv osv hihi
Jag måste bara säga och detta är helt ärligt, jag får massor av inspiration av dig också, framförallt blir jag imponerad av att du har ett sådant fantastiskt tålamod att göra stora saker. Din tröja tex den tänker jag på än, helt fantastiskt snygg (du använder väl den?)
Och så vill jag tacka dig också för hjälp med knasiga mönster, tur att vi kan ställa upp för varandra vi!
Ha en fortsatt underbar helg,
KRAM
Susanne

Anonym sa...

Oh, ett jätte tack! Jag blir jätte glad över denna "utmärkelse". Min allra första award! Hade du frågat mig för några månader sedan vad en award är så hade jag inte vetat :) Och så ett grattis till din egen award, den är du väl värd.
Ha en skön söndag!

Emilia sa...

Tack ;) Och tack själv för en inspirerande blogg!

Smart städmojäng!

4U2! sa...

Måste först köpa en sådan mopp ... tröjor har jag massor! :)

Fiff sa...

Tack för de fina orden! Jag är glad att du skrev om mig fast jag har tackat nej till awards :-) För postitva och snälla kommentarer kommer jag aldrig att tacka nej till! Det värmde verkligen det du skrev, och nu kommer jag att gå med ett leende på läpparna resten av kvällen :-) Du inspirerar minsann rätt bra du med ;-)

Anelma handarbetar sa...

Grattis till Awarden! Och tack för tippset med moppen.

Kram Birgit

4U2! sa...

sv: tror det, tyckte jag såg att det gått samma serie 1997 ... men detta är nya avsnitt. Tror jag ... ;)