onsdag 11 juli 2012

StockholmHar varit på besök i huvudstaden.


 

 Man kan konstatera att den är väldigt lik Umeå: gator och vägar är nämligen avspärrade för ombyggnad mest överallt... Jag har fått se de tvåtusen löven. Intressant och utmattande med så många, så olika intryck på en gång!
När man ser den här bilden verkar fåglar vara ett vanligt tema för lövskaparna. Annars tyckte jag att maskar som åt av löven var ett anmärkningsvärt vanligt motiv... Vi hann med ganska mycket annat också, tex Drottningholm......och en färd upp på toppen av Globen.Hälsade även på hos kompisar som lustigt nog bor lika nära naturen som vi gör här hemma. Det är bara höghusen på andra sidan sjön som avslöjar att detta ligger mitt i Stockholm...
 ...

 Som ni ser har bloggen plötsligt "tappat färgen". I ett anfall av kreativitet började jag göra om den, och vips var bakgrunder och alltihopa borta. Vilket inte gör mig så hemskt mycket, mina texter och bilder finns i alla fall kvar. Nästa gång jag får lust att pyssla en stund kanske det kommer tillbaka lite färg...
Nu ska jag se om det hänt något här i bloggvärlden medan jag varit borta... Ha det gott!5 kommentarer:

Anelma handarbetar sa...

Vad mycket trevligt du har fått uppleva. Önskar att jag också kom iväg på utställningen med alla löven, men det ser mörkt ut just nu.

Ha de gott. Kram Birgit

Annika GW sa...

Fina Stockholm! Min födelsestad.Vilka trevliga bilder!
Behåll den vita bakgrunden! Jättefint! / Annika

Mia stickar sa...

Uppe på toppen på globen har jag aldrig varit, gissar att utsikten var vidunderlig! Drottningholm har jag besökt men det var så länge sen skulle gärna vilja dit igen!

Black Iris sa...

Så du har varit ute på en trevlig tur till huvudstaden.. Jag har faktiskt inte varit där på 30 år tror jag..
Själv har jag semester och nästa vecka drar vi mot Jämtland.. Ska bli så härligt..

Kram Maidi

Pysselfarmor sa...

Ja där ser man - du drar till Stockholm och jag drar därifrån på min semester ;-)))
Ja huja man blir snurrig i huvudet av alla löven när man går där och tittar....antar att du inte har en aning om vilket som var mitt...ingen fågel och ingen mask på det i varje fall och ett ganska så "ordinärt löv" men ändå inte...

Globen besöker jag gärna men då sitter jag snällt på läktare och kan aldrig i mitt liv åka där på taket - förskräckligt höjdrädd. Den där banan på taket ser jag hela dagen från min arbetsplats vid Mariatorget.
Mycket trevligt du har hunnit med och javisst finns det natur mitt i Stockholm...och såsom jag bor så är det mängder med skog. Det som jag tycker saknas är tystnaden - därför tycker jag det är skönt att sitta på gården och njuta ;-)

Vitt som bakgrund är skönt för ögonen ;-)