måndag 2 juli 2012

VästerbottensväskaLyckades jag förvirra alla häromsistens? Det var faktiskt inte meningen. Jag visade en detalj av en virkning och skrev om en helt annan. Min egen virkning hade ju ingenting att göra med den där "blusen", men jag hade just sett den och var verkligen imponerad av det fina mönstret. Och jag vet inte om jag skulle ha tålamod att göra en sån heller för den var virkad i tunt garn med smal nål.
Vad jag har gjort i stället är att ha tagit dubbelt garn och en stor virknål, och gjort en ... väska!Mönstret som eventuellt kunde vara möjligt att känna igen kallas för västerbottensstjärna. Jag hittade det hos Tant Grön för länge sedan och tänkte så där lokalpatriotiskt att man borde göra något av det. (Men det blev ingenting, inte då alltså.)

Senare blev jag påmind igen om fenomenet landskapsstjärnor när jag såg hur fint Christel använt Skånes landskapsstjärna.Den här väskan består av 26 rutor: varje sida 6 st, "gavlarna" 4 st och botten 6 st.
Garnet heter FLOX Star (68% bomull, 32% viscose) - det hade jag köpt på rea för ganska länge sedan utan att veta vad jag skulle ha det till.Jag har fodrat väskan med ett rött tyg för kontrastens skull.Knappen - en träpinne (avancerad träslöjd).Axelband eller handtag: Kan man virka handtag/axelband utan att de töjer ut sig? Man kan virka dem på längden. Luftmaskor och smygmaskor är de otöjbaraste maskorna, drar ut sig mindre än högre maskor. Här har jag virkat ett varv luftmaskor, ett varv smygmaskor, sedan ett varv stolpar för att få lite bredd, sedan två varv smygmaskor. Ska töja sig mindre än virkade på tvären i alla fall.


Så jag tycker jag kan kalla den Västerbottensväska.


12 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Absolut en urtjusig Västerbottensväska och den där stjärnan ska jag leta reda på...för jag är ju från Västerbotten så det är väl klart att någon gång långt in i framtiden ska jag göra något liknande. :-))

Eva sa...

Tänk att en så liten obetydlig stjärna kan tillsammans med fler bli en så vacker väska.

Emilia sa...

Supersnygg väska!!

Anelma handarbetar sa...

Snygg väska!

Kram Birgit

Annika GW sa...

Hoppsan! Det blev visst ingen kofta. Men väskan blev helt otroligt snygg! / Annika

Mia stickar sa...

Du är otrolig med ditt skapande!

Anna sa...

Très joli sac !
Bon week-end.
Anna

Hanni sa...

This bag is superstylish! I am addicted to crocheted bags and I find this purse inspiring!
Greetings,
Hanni

disa sa...

Jämarns så fin väska du har virkat!! =)

Anna-Erika sa...

Åh den blev ju fantastisk. Vill ha!

Anonym sa...

Har du någon beskrivning på mönstret som väskan är gjord av?

Mmatilda sa...

Svar - Om du klickar på "västerbottensstjärna" mitt i texten, så kommer du till mönstret...